В крайно тежко, но стабилно състояние е родилката, която бе спешно

...
В крайно тежко, но стабилно състояние е родилката, която бе спешно
Коментари Харесай

Лекарите за състоянието на родилката, която беше транспортирана със самолета Спартан

В извънредно тежко, само че устойчиво състояние е родилката, която бе незабавно превозена със " Спартан " в столицата. Операцията ѝ е траяла 3 часа. Това споделиха лекари от Университетска АГ болница " Майчин дом ", които дадоха пред медиите детайлности за пациентката. 

На 4 януари 38-годишната жена е станала майка на близнаци в Силистра, само че е получила затруднение.

" Направихме много сериозна организация. Мога да кажа, че персонално аз, в моята процедура, не съм виждал толкоз добре проведена логистика от страна на Министерство на здравеопазването и Министерство на защитата, с хеликоптер със " Спартан ". На 20-тата минута от кацането на самолета, жената беше на операционната. В момента е в устойчиво положение, в схващане, само че никога към момента не можем да кажем, че рисковете са отминали ", съобщи директорът на лечебното заведение проф. Иван Костов.

" Направи се една огромна интервенция и аз лично съм оптимист, притискам палци. Днес е Йордановден, нека да има шанс дамата ", добави проф. Костов. Той благодари на съдовите хирурзи на болница " Чирков " и чиновниците на незабавна здравна помощ и министъра на опазването на здравето и анестезиолога доктор Пенев. 

" Това, което видяхме при интервенцията е, че има една огромна кръвозагуба ", изясни проф. Костов. 

" Не можем да кажем на какво се дължи това. Жената идва в доста тежко повредено положение, шоково положение ", добави проф. Костов. 

" Жената е постоянна, в схващане е, не е интубирана и сега е в непрестанен надзор на доктор Пенев ", повтори проф. Костов. 

" 3 часа продължи операцията и всяка минута беше значима ", сподели още експертът. 

Анестезиологът Д-р Георги Пенев уточни, че пациентката е в извънредно тежко, само че устойчиво общо положение. Той е безапелационен, че " съществуването на хеликоптер е стандарт в страните с развито опазване на здравето ".

Екип ще следи през нощта положението на родилката. Ще бъдат следени виталните и лабораторните ѝ индикатори.

Военноморските и Военновъздушните ни сили извършиха сполучливо взаимна, избавителна операция за медицинска евакуация.

Операцията беше проведена по предписание на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов след искане от Министерството на здравеопазването.

На 4 януари 38-годишната жена е станала майка на близнаци, само че е получила затруднение. В четвъртък от Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ-Силистра спешно търсеха нулева кръвна група и с негативен резус фактор за нея.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР